miércoles, 24 de septiembre de 2008

EL XIP PRODIGIÒS






Us presento el ChampionChip, aquest objecte es un identificador per radio freqüència i , com us explicaré a continuació, desde ja fa uns anys es un aparell molt vinculat a molts esports i més concretament a l´atletisme.

Van ser uns estudiants de l´universitat de Nimegen (Holanda) al 1993 que davant de la dificultad de cronometrar a tots el participants d´una prova d´atlestisme van decidir provar un sistema en el que tots els corredors portaven un xip que tan a la sortida com a l´arrivada i mitjançant uns plafons posats a terra els detectava al seu pas.

L´èxit de la prova realitzada per aquests estudiants va ser total, van patentar l´invent i no sé si es van forrar però si que us puc dir que no hi ha cursa a tot al món amb una mica de prestigi que no utilitzi aquest sistema ja sigui en atletisme, maratons, triatlons, cursas ciclistas, mountabike, etc.

L´empresa que ho comercialitza es la que dòna nom al objecte en qüestió, Championchip, la pàgina web : http://www.championchip.com/


Dit això, recordu la primera cursa que vaig anar que va ser a La Llagosta i em van donar el dorsal i el xip, jo no sabia que fer amb ell i vaig haver de preguntar com un pardillo on el tenia que posar. Es posa en els cordons de la bamba con en la fotografia següent:



A terra, tan a la sortida com a l´arrivada de les curses que participo hi han uns plafons que quan pases amb el xip per sobre et detecta (es sen piiip) i amb un sistema informàtic et comença a contabilitzar el temps i et situa en la classificació, es collonut i exacte, abans tot es reduïa al crono a la mà i llista per anar apuntan els dorsals dels corredors que anaven arrivan, buf, quina feinada.


A l´inici de la temporada et pots comprar un xip que serveix per tot l´any o també hi ha la posibilitat de no comprartel i abans de cada prova quan et donen el dorsal també sol.licitar el xip de la cursa, però l´has de tornar al finalitzar la mateixa.


Doncs vet aquí el xip prodigiòs, company de fatigues de milions de corredors de tot el món, un objecte de tecnologia punta que fa la vida més fàcil als organitzadors d´esdeveniments esportius i que dona credibilitat al més important quan s´acaba la cursa...el lloc on has acabat i el temps que has emprat en ferla.


1 abraçada i fins aviat!

2 comentarios:

Anna Manent dijo...

Hola carinyo,
Molt interesant el text, recordo la cursa de la llagosta com t'explicaven on anava el xip! És molt bon invent, saps exactament el teu temps amb tota seguretat. Intenta sempre posar primer a la meta el peu que portes el chip!!
Feliç aniversari junts!
T'estimo.

Uri Bruguera-Burriac dijo...

@ Anna

Si, la primera cursa em va fer vergonya pero vaig preguntarli a un noi on anava el xip, ara, després de no ser cuantes curses ja soc un expert.

Sempre l´he portat als corons de la bamba excepte en la mitja marato per relleus de Mataró que el portava amb una pulsera en el canell.

MUA!!!