martes, 21 de octubre de 2008

DIUMENGE CURSA AL COR DE CATALUNYA



El diumenge 26 d´Octubre a les 10:30 tinc la 5ena edició dels 10 Kilòmetres urbans de la ciutat de Manresa, capital del Bages i situada al cor de Catalunya.
És una ciutat que no hi he estat mai, només de pasada i per tant la cursa de diumenge em permetrà conèixer un lloc nou de la geografia catalana. Això de córrer a part de disfrutar d´un esport que m´agrada m´està permeten descobrir ciutats catalanes que d´altre manera no crec que hagués visitat mai.

Manresa es una ciutat amb 67.807 habitants, amb un clima extrem entre continental i mediterràni, amb estius calorosos i hiverns molt freds. L´esglèsia de Santa Maria, o més coneguda com la de la Seu, es el monument més representatiu de la ciutat.


Com deia l´excepcional escriptor Josep Plà "a Manresa les fàbriques es confonen amb els convents, i els convents amb les fàbriques" segons sembla, els convents encara hi son però les fàbriques no, ja que l´industria tèxtil ha anat desapereixen mica en mica.

Ja comentaré en el proper post a part del resultat de la cursa, què m´ha semblat la ciutat, suposu que serà una mica més maca que Rubí, no es molt difícil això.


Per informació que m´ ha arrivat la cursa de diumenge no és planera precisament però si que es molt ràpida, molta gent a consegit fer millor marca personal, no ho veig massa clar. A destacar la pujada del Km. 8 aproximadament i la baixada molt forta de quassi 3 km de distància; es pot fer bona marca? a veure si es veritat.
Us posu un perfil del recorregut.




La predicció del temps diu que farà molt bon dia diumenge, solet i uns 15-17 graus, perfecte per córrer sense excuses climatológiques. Que bé!

Finalment han tancat inscripcions amb 600 inscrits, no serem una gran multitud, per a mi molt millor; entre ells dos presentadors de TV3, el mític Arcadi Alibés ( que per cert, ja porta 90 maratons a les cames) i Xavier Bonastre.




L´entrenament de la setmana ha estat: diumenge 35 minuts sense matarme massa, dimarts 1 hora amb 4 series molt dures de un kilòmetre cada una i dijous faré 45 minuts suaus. Els altres dies sessions de yoga i pesas per tenir la musculatura ben treballada i preparada.

Després d´una mica de culturilla sobre Manresa i la preparació de la cursa, el proper post toca crònica de la cursa i resultat.

1 abraçada i fins aviat!

10 comentarios:

Anónimo dijo...

Bé, el diumenge pot ser un bon día per fer-se una ideia de com estàs físicament i tot això.

Et veig mentalitzat, amb ganes de poder visualitzar la cursa, el recorregut etc...És una bona manera de prepararse, també el fet de conéixer la historia dels indrets per on passaràs li dóna un toc especial i místic.

Per cert, deu n'hi do amb el Arcadi Alibès, ¿90 marathons? uff, deu fer 2 o 3 per any.

Off-toppic:
¿a quin poble del maresme viu en Gerard Piqué? es per simple curiositat.

Salut.

Uri Bruguera-Burriac dijo...

Com que la setmana passada no vaig anar a cap cursa aquesta l´agafo amb moltes ganes.

Jo també vaig quedar flipat amb l´Arcadi Alibés, 90 maratons, quin fanàtic del running!

Piqué viu al poble del nostre estimat amic Pep Rivas, a Cabrils!

1 abraçada!

Anna Manent dijo...

Hola Uri,
Espero que et vagi molt bé la cursa a Manresa el diumenge!
Els runners en plà superen la seva marca personal, peró jo sé que a tu et van millor si hi ha una mica de pujada en alguns trams.
O sigui que si no arribes a superar-te no passa res! Tu ets més tot-terreny que ells!!
Fins dimarts!!!!
MUA!

Uri Bruguera-Burriac dijo...

@ Anna

Mona, com em coneixes...quan hi han pujades sempre quedo molt endavant en la classificació, tot i que fer bona marca es més complicat.

La baixada de 3 kilòmetres es el que pot fer treure un bon temps, ja veurem.

Fins dimarts doncs!

MUA!

Kazzanski dijo...

Yoga sesions??? What do you mean?? Precisely, last monday I re-started my yoga training!!

Deu n´hi do la gràfica de la cursa, en particular, la baixada de 3 km. La gràfica em recorda a les últimes sesions del IBEX. Podríem dir per tant que es una cursa amb un recorregut molt volàtil.

Keep running and never stop!

Namaste
Yogui Ray-Ceef

Uri Bruguera-Burriac dijo...

Ja fa unes setmanes que l´Eva em va preparar un dossier amb fotografies de postures de yoga i per escrit les indicacions, una sessió de Yoga de mitja hora pels dies que no entreno. Em van molt bé i acabu suat i molt cansat. També faig pesas per enfortir quadriceps, així els genolls pateixen menys.

Si, cursa volàtil, exacte, a veure sobre el terreny que tal es.

1 abraçada!!!

Anónimo dijo...

Que vagi molt bé la cursa de demà, crack.

Fot-li canya!!

Uri Bruguera-Burriac dijo...

@ turacus

Gràcies pels ànims!

Ja tinc ganes de que comenci, tinc bones sensacions.

Demà escric crònica.

Abans de marxar a Finlàndia parlem.

M´AGRADA!

Anónimo dijo...

Burriac:

Ok.

Esperem que el Barça faci un bon partit aquesta nit i t'en puguis anar a dormir tranquil, per no destorbar la teva preparació de la cursa de demà.

Salut.

Uri Bruguera-Burriac dijo...

@ turacus

Vaig a dormir bastan content, sobretot per la primera part.

FORÇA BARÇA!!!